fitness en training

Hall9 beschikt over een fitness- en stretchruimte. Boulderen vereist een goede warm-up en cool-down. Het zorgt ervoor dat het lichaam van rust naar activiteit gaat en vice versa, en kan allerlei vormen van krachttraining, stretching en ontspanning omvatten. Onze fitness- en stretchruimte is uitgerust met diverse hoogwaardige niet-mechanische hulpmiddelen en instrumenten die de warm-up en cool-down ondersteunen, zoals speciale matten, gewichten, halters, foam rollers en elastieken. 

gym-fitness-

Spray wall

Een spray wall is een aanpasbaar klimtrainingsmiddel dat bestaat uit een overhangend klimmuur met verschillende soorten klimgrepen.

Klimmers gebruiken een spray wall om specifieke aspecten van hun klimvaardigheden te trainen, zoals vingerkracht, uithoudingsvermogen van de greep en bewegingstechniek. Het aanpasbare karakter van de spray wall stelt klimmers in staat om verschillende klimroutes of problemen te creëren door het plaatsen van grepen in verschillende configuraties. Dit stelt hen in staat om te trainen op specifieke soorten grepen, te werken aan precieze bewegingen en hun algehele klimprestaties te verbeteren.

Enkele veelvoorkomende trainingsoefeningen die klimmers op een spray wall kunnen doen zijn:

  1. Krachttraining voor de vingers: klimmers kunnen kleine grepen of vingerplanken aan de Spray Wall bevestigen om de kracht van hun vingers te trainen. Hierbij worden verschillende op de vingers gerichte oefeningen gedaan, zoals dead hangs, finger pull-ups of fingertip holds.
  2. Knijp- en grijpkracht: door knijpgrepen of grotere grepen met minder positieve randen te bevestigen, kunnen klimmers werken aan het verbeteren van hun knijp- en grijpkracht.
  3. Techniek oefeningen: klimmers kunnen specifieke bewegingspatronen of reeksen op de Spray Wall instellen om zich te richten op techniekontwikkeling. Hierbij kun je denken aan het oefenen van dynamische bewegingen, voetenwerk of precieze handposities.
  4. Duurtraining: klimmers kunnen langere klimroutes maken op de Spray Wall en zich richten op het klimmen zonder rust voor een langere periode om het uithoudingsvermogen te verbeteren.

Bij het gebruik van elk trainingsmiddel, inclusief een Spray Wall, is het belangrijk om veiligheid voorop te stellen.  Als klimmen of trainen nieuw voor je is, is het aan te raden om begeleiding te vragen van een gekwalificeerde kliminstructeur of coach om zeker te zijn van de juiste trainingstechnieken en het risico op blessures te minimaliseren.

streching

30m² is voorzien  voor het opwarmen en strechen. Er staan gewichten, elastieken, foam rollers, rekstokken, ringen en yoga matten ter jullie beschikking.

gym-fitness-

Onze andere zones